Για να αναρτήσετε την τοποθεσία μιας φωλιάς στον χάρτη θα πρέπει να συνδεθείτε στον δικτυακό τόπο. Για να συνδεθείτε στον δικτυακό τόπο πατήστε τον σύνδεσμο “Σύνδεση” που βρίσκεται κάτω από τον χάρτη. Θα μεταφερθείτε στην σελίδα με την φόρμα εισόδου. Αν έχετε λογαριασμό στον δικτυακό τόπο, συμπληρώνετε το email σας ή το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Πατήστε το κουμπί “Σύνδεση” και το σύστημα θα σας μεταφέρει στην αρχική σελίδα του δικτυακού τόπου.

Αν δεν έχετε λογαριασμό στον δικτυακό τόπο, πατήστε τον σύνδεσμο “Εγγραφή” που βρίσκεται κάτω από την φόρμα εισόδου. Θα μεταφερθείτε στην φόρμα εγγραφής νέου χρήστη όπου καλείστε:

  • Να συμπληρώσετε το όνομα χρήστη της αρεσκείας σας.
  • Να συμπληρώσετε το email σας.

Πατήστε το κουμπί “Εγγραφή” και το σύστημα θα σας μεταφέρει στην σελίδα επιβεβαίωσης εγγραφής χρήστη. Στο email που δηλώσατε, θα λάβετε μήνυμα με έναν σύνδεσμο για να ορίσετε τον κωδικό (password) του λογαριασμού σας στον δικτυακό τόπο. Επιλέγετε τον σύνδεσμο και θα μεταφερθείτε στη σελίδα για τον ορισμό του κωδικού σας (password). Δηλώνετε το συνθηματικό της αρεσκείας σας, το οποίο πρέπει να έχει τουλάχιστον επτά (7) χαρακτήρες και να περιέχει γράμματα κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και σύμβολα. Αφού ορίσετε τον κωδικό πατήστε το κουμπί “Αποθήκευση Συνθηματικού”. Θα μεταφερθείτε σε νέα σελίδα, όπου θα ενημερωθείτε για τον επιτυχή επανακαθορισμό του κωδικού πρόσβασής σας. Πατήστε τον σύνδεσμο “Σύνδεση” και στην φόρμα που θα εμφανιστεί συμπληρώνετε τα στοιχεία σύνδεσής σας.

Αφού πραγματοποιήσατε σύνδεση στον δικτυακό τόπο, μπορείτε να εισάγετε νέες τοποθεσίες φωλιών στον χάρτη. Για να το επιτύχετε, θα χρησιμοποιήσετε την φόρμα εισαγωγής φωλιών στον χάρτη. Σε αυτή τη φόρμα, πρέπει:

  • Να ορίσετε την διεύθυνση της φωλιάς. Πατήστε τον σύνδεσμο “Προσθήκη τοποθεσίας φωλιάς στον χάρτη”. Στη συνέχεια μεταφερθείτε στον χάρτη και στο σημείο που βρίσκεται η φωλιά πατήστε το αριστερό κλικ του ποντικιού σας. Στο σημείο που επιλέξατε θα εμφανιστεί o marker.

Κατόπιν πατήστε το κουμπί “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΦΩΛΙΑΣ”. Στο κέντρο της σελίδας εμφανίζεται μήνυμα που σας ενημερώνει ότι η φωλιά προστέθηκε στον χάρτη με έναν κωδικό. Αυτόν τον κωδικό θα πρέπει να τον αποθηκεύσετε, καθώς είναι ο αύξων αριθμός (Α/Α) της φωλιάς που θα κληθείτε να καταχωρήσετε στα φύλλα παρατηρήσεων. Πατήστε το κουμπί “OK” για να φορτώσει η σελίδα και να αναρτήσετε τα φύλλα παρατηρήσεων και τις φωτογραφίες της νέας φωλιάς.

Στην φόρμα ανάρτησης αρχείων παρακολούθησης φωλιών αναρτήστε στο πεδίο “Αρχείο Καταγραφής Παρατηρήσεων” το Φύλλο Πρώτης Καταγραφής και σε μεταγενέστερο χρόνο το Φύλλο Παρατηρήσεων. Στο πεδίο “Φωτογραφίες Φωλιάς” έχετε τη δυνατότητα να αναρτήσετε φωτογραφικό υλικό σε αρχείο zip.

Αρχεία Καταγραφής Παρατηρήσεων

Φύλλο Πρώτης Καταγραφής

Φύλλο Παρατηρήσεων